Helyszín: Lábatlan, Gondozási Központ

Támogatás: 447 040 Ft

Támogatás éve: 2013

Adminisztrációs szoftver az idős rászorulókért

A Lábatlanban található Gondozási Központ 1989 óta működik jelenlegi székhelyén a Dózsa György út 19 szám alatt, amely az idősek által jól megközelíthető helyen fekszik. Az itt dolgozók akár a Gondozási Központ területén, akár az intézmény falain kívül segítséget nyújtanak olyan rászoruló embereken, akik nem képesek ellátni magukat, és nincs akik róluk gondoskodna.
Mivel a rászorulók száma folyamatosan növekszik, az intézmény dolgozóinak az adminisztrációs feladatok elvégzése mellett egyre kevesebb idejük jut az idős emberekre. Éppen ezért pályázatukban egy olyan adminisztrációs szoftver vásárlását tűzték ki célul, amely nagyban megkönnyíti, időtartamban lerövidíti az adminisztrációs feladatokat, így pedig több idő jut a rászorulókra.

   

Helyszín: Süttő, Sportpálya

Támogatás: 4,996 millió Ft

Támogatás éve: 2013

Költségkímélőbb vízellátás a sporttelepen

Süttő Község Önkormányzata kiemelt feladatának tartja a testi nevelés, a sportolás infrastrukturális feltételeinek javítását.

A Süttői Sport Club labdarúgó, íjász és teke szakosztályiban körülbelül 150-en sportolnak.

A sportolókon kívül különféle rendezvények alkalmával is használják a sporttelepet, de az iskolai testnevelés órákat is sokszor itt tartják.

A fejlesztéseket folyamatosan végzik a sporttelepen, melynek következő lépcsőfoka a vízbázis kiépítése volt. A korábban működtetett automata locsolórendszer ugyanis a hálózati vízrendszerről üzemelt, ám ennek fenntartása évente több millió forintot emésztett fel.

Ennek kiváltására önálló vízbázis kialakítását álmodott meg a helyi önkormányzat, melyet csaknem 5 millió forinttal támogatott az Alapítvány kuratóriuma.

 

    

Helyszín: Lábatlan, Gerenday Kert

Támogatás: 2,4 millió Ft

Támogatás éve: 2013

Az 1905-ben épült Gerenday Ház napjainkban Lábatlan városának közösségi házaként funkcionál. Az épülethez tartozó, egykor Európa hírű kertben található az a szabadtéri színpad, melynek felújítására pályázatot Lábatlan Város Művelődési Intézményei.

A kuratórium 2,4 millió forinttal támogatta a felújítást. Ennek köszönhetően megújult Gerenday Szabadtéri Színpad burkolata, nézőtere és a kiszolgáló faház is.

Öt nézőtéri padsor cseréjén túl a vállalkozó átfestette a régebben felújított 10 padsor felületét is, így szép egységes nézőtéri felület várja a rendezvényeken a közönséget.

A színpad felületét kiegyenlítették, időjárás álló anyaggal borították, majd egységesre festették. Emellett felújításra került a színpadot kiszolgáló kis faház is, melynek állapota már balesetveszélyes volt.

A felújítással mind esztétikai, mind minőségi változás következett be a Gerenday Kertben, mely hosszú évekre kihat és szolgálja majd nem csak a lábatlani, de a környező települések lakosait is.

Ezzel a beruházással a szabadtéri színpad méltó módon illeszkedik az arborétumi környezetbe, emelve ezzel rendezvények színvonalát.   

Helyszín: Lábatlan, Arany János Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

Támogatás: 1 538 000 Ft

Támogatás éve: 2013

A lábatlani általános iskola az elmúlt években hatalmas változásokon ment keresztül. Az intézményt teljesen felújították, új épületszárnyat kapott.

Az iskola vezetése jelenleg az udvar komfortosabbá tételén fáradozik, amelynek legutóbbi lépése a szabadtéri konditerem kialakítása volt.

A fizikális és mozgáskoordinációs feladatok gyakorlására alkalmas eszközöket az intézmény tanulóin túl a városban sportolók is használhatják.

A szabadtéri konditerem felállításával befejeződött az iskola középső udvarának fejlesztése.   

Helyszín: Bajót, Öregkőaljai Pincebarátok Köre Egyesület

Támogatás: 800 000 Ft

Támogatás éve: 2013

Pihenőház a pincesoron

Az Öregkőaljai szőlősor az utóbbi időben nagy fejlődésnek indult, melynek része az új pihenőház is. Először a Holcim Hungária Zrt. támogatásával a pihenőház tartóoszlopait és a tetőt építették meg, végül pedig az alapítványtól nyert pályázati összeg segítségével a pavilon szilárd burkolatot kapott, az oldalait 140 centi magasságban lezárták, valamint bevezették a villanyt is.

A pihenőház bővíti a kéktúra turisztikai útvonal látványosságát, megállásra, lepihenésre, gondolkodásra készteti az arra járót, és helyi rendezvényeket is tudnak itt tartani.